Denise Martina

Denise Martina

Eigenaresse

Denise Martina is geboren op Curaçao, in de wijk Boca Sami, en woont inmiddels ruim dertig jaar met veel plezier in Nederland. Denise heeft haar kappersopleiding op Curaçao gevolgd, maar deze werd in Nederland niet erkend. Daarom heeft ze alsnog de Nederlandse Kappersacademie in Nederland gevolgd, daar is ze met lof voor geslaagd.  Sindsdien heeft ze regelmatig nieuwe cursussen gevolgd, onder meer visagie, black hair, manicure en pedicure. Aan de muur in haar salon hangen vele diploma’s.

Beautyhouse Denise in Delft is tevens een leerwerkbedrijf; waar jongeren terecht kunnen om het kappersvak, technieken, discipline en een juiste werkhouding te leren. Ook hier is Denise voor opgeleid

Denise zal binnenkort een erkend leerwerkbedrijf opzetten op Curaçao in de wijk waar ze geboren is.
Dit project, genaamd a Foundation Youths’s Future (FYF), heeft als doel kansarme jongeren van Curaçao het kappersvak of een ander vak in de uiterlijke verzorging,  technieken, discipline en een juiste werkhouding te leren. Deze jongeren ontvangen dan een erkend certificaat waarmee ze zowel op Curaçao als in heel Europa mee aan de slag kunnen. Eventueel kan er ook verder gestudeerd worden en of d.m.v. een EVC traject het certificaat om te zetten in een diploma. Om dit te realiseren zal Denise een stichting opzetten, en ze hoopt op steun van bedrijven en instanties op o.a. Curaçao. 

Denise heeft in februari 2010 het initiatief genomen, en in samenwerking met diverse sponsors een kappersbenefiet georganiseerd in Delft. Een uniek evenement, waarvan de opbrengst geheel ten goede kwam voor de slachtoffers van de ramp in Haiti.